Svennevigs Hjørne

TOP 10-LISTEN over de mest hørte podcasts (2018-2021)

March 19, 2021

I anledningen af podcast nr. 100 er her TOP 10-Listen over de mest lyttede podcasts siden 2018. Hør uddrag fra de 10 podcasts. Læs mere. Her er de 10 mest lyttede festivalpodcasts:

10: Martin Paludan: ”Vi vågner i Sibirien”  

”-I det mindste er der ingen udstoppede elge.” Samtale med den 29-årige forfatter Martin Paludan om debutromanen "Vi vågner i Sibirien". En samtale om sne og undergang. Om drømmen, der brast. Romanen er en svimlende undergangsvision, der suger læseren til sig. Læs mere. Hør podcast.

9: Annette Bjergfeldt: ”Højsangen fra Palermovej”  

Romanen "Højsangen fra Palermovej" udspiller sig på Amager, men starter i Sankt Petersborg i 1914, hvor den tilrejsende danske forretningsmand Hannibal hovedkulds forelsker sig i Cirkus Sowalskajas oversavede dame, Varinka. Om overtro, fritflyvende duer og hundevæddeløb, men mest om mennesker og kærlighed. Læs mere.  Hør podcast.

8: Anne Hansen: Begejstringen gør det hele!  

84-årige Anne Hansen var præ-hippie, læreruddannet og boede i Californien, hvor hun en dag på universitetet hørte en antropolog fortælle om et land, som hun fik lyst til at besøge: Chile. Hun blev ansat på en engelsk skole, hvorfra hun blev smidt ud igen, for som hun fortæller, så kommer hun ”altid til at træde på de forkerte ledninger og så får man stød – og bliver smidt ud”. Nu er hun tilbage i DK, for at sælge sin gamle symaskine for at samle penge ind til et børnebibliotek i slumkvarteret i Chiles store havneby Valparaiso. Hør podcast.

7: Christina Munk: Om at leve med sin sårbarhed 

”Der var en periode, hvor jeg havde det rigtig, rigtig svært. Jeg gik på en uddannelse, hvor mit stressniveau var så højt at jeg ikke kunne børste tænder om morgenen, fordi jeg ikke kunne synke – og jeg kastede op, inden jeg skulle afsted.” Vennerne anbefalede Christina at stoppe og i stedet gå på det her kursus, hvor hun selv siden blev underviser. Læs mere. Hør podcast.

6: Mika Filborne og musikken 

Musikeren og komponisten Mika Filborne fortæller om, hvad musikken betyder for ham, men også hvordan han efter en svær sygdom har genfundet musikken. Læs mere. Hør podcast.

5: Pia Raug på Omø 

Det er 18 år siden, at Pia Raug sidst skrev en sang. 18 år er meget lang tid. Det har givet angst for, om det overhovedet var muligt at blive lukket ind i dét land igen.  Læs mere. Hør podcast.

4: Thulla Wamberg & Michael Svennevig: Et ideelt samarbejde 

Om de sidste 10 års samarbejde, om kreativitet og om hvordan de mødtes. Om lyden af HEGN, barndom og drømme. Forestillingen HEGN var baseret på Alan Pary​s næsten 10 år lange ophold i Sandholmlejren, og blev afgørende for deres videre samarbejde. Hør podcast.

3: Madame Garborg: ”Bare en skål, tak!”

Madame Garborgs nye monolog er et styrtdyk tilbage ned i barndommen, hvor der ingen hjælp var at hente, men det berettes med stor hudløshed, at det kommer til at virke umådelig ærligt og ligetil, men det svier. Ofte mere end personen selv er klar over. Men når det gør allermest ondt, kommer humoren som forløser. Læs mere. Hør podcast.

2: Madame Garborg: ”Alt var kun en drøm”  

Madame Garborgs debutudgivelse "Alt var kun en drøm" er en samling kortprosatekster om en voldsom opvækst til tonerne fra radioens "Giro 413". Fortalt med lige dele alvor og humor. Madame Garborgs mor sang altid, og sangens ord og melodier knytter sig uløseligt sammen i datterens erindring og væver sig også igennem bogen, der rummer en befriende fandenivoldskhed.  Hør podcast.

1: Rasmus Braun: Hvorfor var der aldrig nogen der reagerede? 

"I dag er det mærkeligt at tænke tilbage på alle årene, hvor jeg vågnede med en knude i maven, for jeg fik tæv hver dag i skolen. Hver dag. Det var det eneste, jeg kunne være sikker på. Men jeg har aldrig forstået, hvorfor ingen reagerede? Hvorfor var der ingen der så det – eller VILLE se det? Så mange år... og så var der bare tavshed – og ingenting." Læs mere. Hør podcast.

 *

Læs mere og se fotos.

Læs mere om festivalen ÆG & HØR

Podbean App

Play this podcast on Podbean App