Svennevigs Hjørne

Mika Filborne og musikken

June 9, 2019

Mød musikeren og komponisten Mika Filborne på denne 5. festivalpodcast, hvor han fortæller om, hvad musikken betyder for ham, men også hvordan han efter en svær sygdom har genfundet musikken.

”Musikken symboliserer naturen i den mørke tilgang, hvis man kan sige det på dén måde. Når solen går ned og tågen lægger sig. Min musik bæres meget af elementerne, der er i naturen. Det er noget jeg kombinerer, når jeg skriver musikken, og hjemstedet er skoven og naturen. Hvor man end er henne i verden, spiller ingen rolle, for i grunden er det den samme natur. Om det er varmt eller det er koldt. Om det er vinter eller sommer, efterår eller forår, så giver det en helt speciel følelse. Det er en historie, der snakker og som jeg tager til mig, og så finder jeg toner, som jeg kan svare igen med.”

”Musik er til alle. Det er en vandring, der bliver fortalt via toner. Det skal være meget enkelt og letløbende. Da folk selv skal kunne indsætte deres egne fortolkninger. Jeg nyder, når folk kan male til min musik. Jeg elsker, når folk kan snakke, fortælle historier eller læse op til den. At de går sammen, hånd i hånd samme vej. Det er det jeg føler at jeg helst vil opnå med den.”

Men alting blev anderledes, da Mika blev ramt af muskelsvind i øjet for to år siden, og i perioder helt tabte synet. Nu har han kæmpet sig frem, og har lært sig at håndtere og at leve med den sygdom, der følger ham videre. Andre omkring ham har haft sværere ved at håndtere det, end han selv, fordi det er en sygdom, man ikke kan se og derfor er svær at forstå.  Men sygdommen har også givet ham et nyt syn på verden, der omgiver ham og gjort at han i dag føler en stor taknemmelighed, fordi vi i Danmark lever et sted, hvor vi har det så godt, for når vi kigger os omkring i verden har vi overskud til at hjælpe andre. Det synes han, at vi skal. Vi skal gøre alt for at hjælpe folk i nød. Sygdommen har givet ham et nyt blik på verden – og det forpligter.

Mika Filborne er med til at åbne den kommende festival MØD VERDEN.

Se festivaltrailer.

Læs mere om festivalen - og om festivalåbningen på hjemmesiden.

Læs mere om festivalen - og festivalåbningen på  Facebook

Denne podcast er nr. 6 på listen over de mest hørte podcast. Lyt til TOP 10-LISTEN.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App