Svennevigs Hjørne

Martin Paludan: “Vi vågner i Sibirien”

May 28, 2019

”-I det mindste er der ingen udstoppede elge.” Samtale med den 29-årige forfatter Martin Paludan om debutromanen "Vi vågner i Sibirien". En samtale om sne og undergang. Om drømmen, der brast. Romanen er en svimlende undergangsvision, der suger læseren til sig.

”Jeg følte ikke at jeg var mig, da jeg skrev romanen. Jeg følte at jeg var en anden. Jeg tænkte: ”Det er jo ikke sådan her du skriver, Martin!” Så jeg var på en måde aldrig tilpas, hvilket måske har gjort noget godt, for jeg har ikke kunnet sætte mig ned og være komfortabet i det rum, hvor jeg skrev. Jeg var nærmest ukomfortabel i hver eneste sætning. Der var ikke rare sætninger. De strittede og skar alle sammen. Det kan være at det endte med at gøre noget godt for romanen.”

Anmeldelse:"Det er en besk fortælling fyldt med sproglige sommerfugle. De er allevegne og gør at det er umuligt at slippe fortællingen. Det er fantastisk hvad de kan, de sommerfugle. Det vrimler med dem. De er overalt – og det løfter fortællingen igen og igen, selv om det nærmest er en ikke-fortælling, men fortalt med en glød og en sproglig veloplagt begejstring, der bærer hele vejen igen. Alt andet går under, men sproget overlever.” Fra festivalens boganmeldelse af romanen.

Musikken komponeret specielt til podcasten er af Ekkostøj, der er bedre kendt som halvdelen af Acid Loving Extremophiles. Undervejs er der også uddrag fra Acid Loving Extremophiles andet album ”Onomatopoietika” med nummeret ”Лйовин”. Ordene til sangen er komponeret af Ekkostøj, under det mere borgerlige navn Nikolaj Lund G. 

Mød Martin Paludan til festivalafslutningen af MØD VERDEN, hvor han fortæller og læser højt fra romanen, søndag den 18. august 2019 kl. 13-16 i gårdhaven ved Dansk PEN, Dronningensgade 14 på Christianshavn (i tilfælde af dårligt vejr bliver det i Dansk Forfatterforenings lokalet, Strandgade 6 - et par gader derfra).

Facebook Se festivalen MØD VERDEN - og festivalafslutningen. Se festivaltrailer

Læs mere.

Denne podcast er nr. 10 på listen over de mest hørte podcast. Lyt til TOP 10-LISTEN.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App