Svennevigs Hjørne

HVOR REGNBUEN ENDER. 1. præsentationspodcast

June 14, 2020

Forud for festivalen offentliggøres en lang række samtaler med festivalens medvirkende som podcasts. De første 12 er klar til offentliggørelse og vil blive lagt ud løbende. For at give et overblik over samtalerne, er der lavet to præsentationspodcasts  med uddrag fra de 12 første samtaler - 6 på hver. Den første offentliggøres i dag.

På den første er der korte uddrag med:

1) Charlotte Strandgaard

Forfatteren Strandgaard fortæller om at svæve mellem liv og død, om den seneste digtroman og om at blive ved med at kæmpe mod social uretfærdighed. Læs mere.   Hør podcast

2) Benedicte Riis & Mogens Godballe

Eventyrer, forfatter og komponist Benedicte Riis fortæller om at rejse jorden rundt, men også om et møde med lederen af Nordfyns Højskole i Bogense, Mogens Godballe. Det er beretningen om mødet mellem to meget forskellige mennesker, der begge er fascineret af leg og læring. Musikken er komponeret af Benedicte Riis (”Windbreaker”).  Læs mere.  Hør podcast.  

3) Ruban Arockiam

Ruban Arockiam ankom til Danmark fra Indien  for 10 år siden. Ruban er tamiler fra det sydlige Indien. Om kort tid får han dansk statsborgerskab, og det er i den anledning at han fortæller om, hvad det betyder for ham. Musiknummeret ”Stille blomst” er venligst udlånt fra Mika Filbornes kommende cd. Læs mere.    Hør podcast.

4) Eva Billesbølle Tworek

Eva Billesbølle Tworek er billedkunstner og i gang med udstillingen, ”Øjeblikket”, der centrerer sig om datteren Lea, der er født med et kromosom for meget. Eva fortæller om processen og de overvejelser hun gør sig i den sammenhæng. Musikken er spillet og komponeret direkte til podcasten af Leas far, Benny Tworek. Læs mere.  Hør podcast.

5) Nynne Tworek

Nynne Tworek har skrevet digtsamlingen ”Glasdøren”, der tager afsæt i forholdet til søstern Lea. Digtene skal akkompagnere malerierne på udstillingen ”Øjeblikket”, der snart er på trapperne ( - og ja, Eva og Nynne er mor og datter). Læs mere.  Hør podcast.  

6) Mikas Lang

Mikas Lang  debuterede på forlaget Severs med digtsamlingen MELANIN i 2019. Melanin er mørkfarvet pigment, der findes i huden. Og det er ikke for ingenting at podcasten indledes af trompetfanfaren fra Billie Holidays ”Strange Fruit”. Det bliver endnu tydeligere, når man læser Mikas digtsamling, der er som en rystende fanfare. Læs mere.   Hør podcast.  

Lyt også til den 2. præsentationspodcast

 Læs om festivalen HVOR REGNBUEN ENDER 

på hjemmesiden på Facebook 

Foto: Michael Svennevig

Podbean App

Play this podcast on Podbean App