Svennevigs Hjørne

EVA BILLESBØLLE TWOREK: At fange øjeblikket

June 27, 2020

1. del af podcasten ”Til Lea” (i to dele)

Eva Billesbølle Tworek medvirkede på festivalen sidste år (lyt til podcast og læs mere her), hvor hun malede til lyden af nepalesiske syngeskåle. Det blev til et af malerierne på den kommende udstilling ØJEBLIKKET BAG GLASDØREN. Eva fortæller på denne 4. festivalpodcast om ideerne, der nu har antaget konkret form. 

Allerede på festivalen sidste år nævnte Eva at datteren, Nynne Billesbølle Tworek, arbejdede på en digtsamling med samme tema som udstillingen. Den er i mellemtiden blevet færdig og har fået titlen GLASDØREN. Både Eva og Nynne er med på den kommende festival HVOR REGNBUEN ENDER, hvor Eva fortæller om arbejdet med færdiggørelsen af udstillingen, mens Nynne fortæller om den nye digtsamling.  Faktisk er det meningen at udstilling og digtlancering løber sammen, for digtene akkompagnerer malerierne på udstillingen – og omvendt. Udstillingen åbner til efteråret.  

I 1. del fortæller moren, Eva Billesbølle Tworek, om arbejdet med udstillingen om datteren Lea med Downs syndrom, der er født med et kromosom for meget.

Via podcast-optagelserne med mor og datter, er der mulighed for at følge deres arbejde med maleri og digt. Det er et møde med to kunstnere, der på hvert deres felt har sat ord og billeder på noget af det unævnelige og tabuerede, der ligger i at fortælle om at have et barn og en søster med Downs syndrom. For hvad betyder det, og hvilken historie fortæller det om os andre?

Læs mere her.

Musikken i ”Til Lea” (1. del) er komponeret og spillet på klaver af Benny Tworek. Det er en komposition, der forsøger at indfange billedet af Lea i toner. Benny Tworek, Leas far,  medvirker selv på podcasten og fortæller om sin oplevelse af livet med Lea.

Mød Eva Billesbølle Tworek på festivalens 

3. dag i Global Art Gallery i Vanløse.

Lyt til 1. præsentationspodcast 

med uddrag for de første 6 festivalpodcasts

Læs mere om festivalen 

HVOR REGNBUEN ENDER  
Foto: Michael Svennevig

Podbean App

Play this podcast on Podbean App