Svennevigs Hjørne

Ruban Arockiam: At give morgenmad til sin nysgerrighed

June 25, 2020

Ruban Arockiam ankom til Danmark fra Indien for 10 år siden. Om kort tid får han dansk statsborgerskab, og det er i den anledning, at han på denne 3. festivalpodcast fortæller om, hvad det betyder for ham. Ruban er tamiler fra det sydlige Indien, men har altid følt sig som del af et mindretal, men bliver nu for første gang en del af et flertal - i hvert fald rent sproglig. Han ved egentlig godt, at han aldrig bliver rigtig dansker, og alligevel glæder han sig over, at han for første gang nogensinde selv kan forstå statsministeren - uden at skulle have det oversat. Sådan var det ikke i Indien.

Ruban er delvist opvokset hos sin mormor og delvist på børnehjem. Børnehjemmet lærte ham noget om fællesskab og sammenhold. Det er noget han har taget med sig, og som han har kunnet bruge i mødet med danskerne.

Det fælles og interessen for andre har fulgt ham siden. Et af hans første jobs i Danmark var som avisbud. På podcasten fortæller han bl.a. om mødet med en ældre dame, der kom ud og tog imod avisen ved 03-tiden om natten, og som gerne ville tale med ham og interesseret spurgte til, hvad han lavede i Danmark. Da de skiltes gav hun ham 100,- kr.

Som Ruban fortæller: ”Jeg havde ikke brug for pengene, for jeg fik jo løn for at arbejdet, men jeg tog alligevel imod pengene, fordi det glædede hende. Det havde gjort hende ked af det, hvis jeg havde afslået det.”

Læs mere.

Musikken er komponeret og spillet af Mika Filborne.

”Stille blomst” er fra den kommende cd "Between Elements".

Både Mika og Ruban kan opleves til festivalåbningen,

fredag den 7.8.20 kl. 19-22 i Apostelkirken på Vesterbro.

                                                                   Lyt til 1. præsentationspodcast   

- med uddrag for de første 6 festivalpodcasts

                                                         Læs mere om festivalen                                                                   

HVOR REGNBUEN ENDER        

Foto: Michael Svennevig

Podbean App

Play this podcast on Podbean App