Svennevigs Hjørne

Trine Andersen: Med Afrika i blodet

August 3, 2019

Trine var egentlig bare på research til en roman, hvor hovedpersonen blev opslugt af Afrika, men i stedet skete det for hende selv. Trine er en ildsjæl, der involverer sig i at afrikanske forfattere skal kunne udgive deres egne bøger, så det satte hun sig for at finde en løsning på. Det lykkedes. Hør hendes beretning på denne 22. festivalpodcast om mødet med det fremmede - og især om hvad mødet med Afrika kom til at betyde for hende.

"Jeg vidste allerede som barn, at jeg ville bruge mit liv på at skrive. Mærkede horisonten åbne sig, da jeg skrev mit første digt som 10-årig, og proklamerede derpå, at jeg var blevet digter. Siden har jeg kun turdet drømme om en sådan selvsikkerhed." (fra Trine Andersens hjemmeside).

Men Trine ønskede senere at det ikke bare var noget hun selv skulle kunne, men også at det skulle være muligt for andre - fx. for afrikanerne. Hun havde en plan. Eller rettere det fik hun efter mødet med den afrikanske forfattter Shadreck Chikoti.

Da det senere endelig lykkedes Trine at skrive en afrikansk roman, blev det til "Den røde jord". Om danske Alice, der bosætter sig i en fjern flække i Malawi og må se sig selv i øjnene i mødet med det fremmede. Læs mere.

Musikken komponeret specielt til podcasten er af Ekkostøj, under det mere borgerlige navn Nikolaj Lund G., der er bedre kendt som halvdelen af Acid Loving Extremophiles.  

Musikken indleder de tre teksteruddrag fra:

* romanen "AZOTUS, the kingdom" af Shadreck Chikoti - læst af Sue Hansen-Styles

* essayet "How to write about Africa" af Binyavanga Wainaina - læst af Sue Hansen-Styles

* romanen "Den røde jord i Mzuzu" af Trine Andersen, der selv læser fra romanen (Gyldendal, 2013).

Mød Trine Andersen på festivalen MØD VERDEN, 3. dagen,

tirsdag den 13. august kl. 16-21 i Global Art Gallery i Vanløse.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App