Svennevigs Hjørne

Kenneth Gomez, ildsjælen fra Solrød

July 19, 2019

”Pludselig kom de her børn fra Syrien. Jeg spurgte min søn om vi ikke skulle gå over og spille med dem, for de så meget skræmte ud. Jeg kunne genkende noget i dem. Det her med at de var nogle sølle stakler, der kom til landet og skulle starte forfra. De var overladt til skæbnen, og jeg vidste, hvor meget de skulle igennem, og håbede bare at de ville overleve de første år af deres ungdom. Vidste også hvor meget de skulle kæmpe med fordomme og diskursen i samfundet, og mod volden, ikke mindst. Så min søn og jeg tog hinanden i hænderne og gik over til dem, og spurgte om de ville spille fodbold. Det ville de gerne, og efter den dag fandt vi ud af at vi skulle mødes igen, så vi udvekslede telefonnumre og vi snakkede om at det måske var noget som vi skulle gøre fast. Det slog vi op på Facebook, og lavede en gruppe så andre danske børn kunne være med og derefter gik det først rigtig stærkt.”

Kenneth Gomez fortæller om, hvordan mødet med de syriske flygtningedrenge i Solrød kom til at få en fast plads i hans hjerte efter at han og sønnen begyndte at spille fodbold med dem. Det er beretningen om, hvor enkelt det kan gribes an, hvis man gerne vil gøre en forskel. Men også om hvor stor betydning et så enkelt initiativ kan få for en hel kommune.

Kenneth Gomez fortæller på denne 18. festivalpodcast om fodboldkampene med de syriske drenge, men også om hvordan han selv klarede sig igennem efter en barsk opvækst - og om hvorfor han kunne genkende sig selv i de syrske drenge, der lige var kommet hertil. 

Musikken på podcasten er komponeret og spillet af Mika Filborne.

Læs mere.

Mød Kenneth til festivalåbningen af MØD VERDEN,

fredag den 9. august kl. 19-22 i Apostelkirken i Vesterbro.

Se festivaltrailer.

Læs mere om festivalen - og om festivalåbningen på hjemmesiden.

Læs mere om festivalen - og festivalåbningen på  Facebook.

Foto: Michael Svennevig

Podbean App

Play this podcast on Podbean App