Svennevigs Hjørne

Jannik Hastrup, Cirkelines far

July 31, 2019

Gennem det sidste halve århundrede har Jannik Hastrup lavet mere end 100 filmtitler som han har instrueret og produceret. Det er også blevet til tre flygtningeportrætter og seneste den animerede dokumentar IGNORANTERNE som denne podcast handler om.

"Ignoranterne" af Jannik Hastrup er en animeret dokumentar, der giver liv til de mange druknede flygtninge, der må lade livet på deres vej over Middelhavet.

Mange vil selvfølgelig forbinde Jannik Hastrup  med og huske ham for ”Bennys Badekar” (lavet sammen med Flemming Qvist Møller) , ”Samson & Sally”, ”Fuglekrigen i Kanøfleskoven”, ”Drengen, der ville gøre det umulige”) samt mange, mange andre – og ikke mindst Cirkeline. Men der er langt fra Cirkeline til ”Ignoranterne” som er en animeret dokumentar. Jannik Hastrup fortæller om, hvordan den blev til på denne 21. festivalpodcast.

I januar 2010 blev Jannik forældrerepræsentant for den 15-årige afghanske dreng Asef, der lige var kommet til Danmark. Det var den ydre inspiration for det, der senere blev til de tre flygtningeportrætter:  om SolénJamila,og Tefik, der blev til i 2013-14. 

Læs og se mere på bloggen: Mød Jannik Hastrup.

Det er indledningsmusikken af Hans-Henrik Ley fra Hvordan man opdrager sine forældre”,  der er brugt i podcasten.

Mød Jannik Hastrup på festivalen MØD VERDEN

til festivalafslutningen søndag den 18. august kl. 13-16 

i gårdhaven hos Dansk PEN 

I tilfælde af dårligt vejr bliver det i Dansk Forfatterforenings lokaler – et par gader derfra).

Foto: Michael Svennevig.

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App