Svennevigs Hjørne

Forfatteren Knud Vilby. Dansk Flygtningehjælps historie

July 26, 2019

DSCF4164.JPG

 

"Er der noget bedre end at blive ført rundt igennem historien – igennem komplicerede politiske beslutninger - af én, der har været med fra starten, og som kender alle de mange forløb indefra. Der er ikke tale om en meningsmager, men om en sagkyndig, der har oplevet det hele på egen krop og som har taget sig tiden til at reflektere over det gennemlevede og sammen med forfatteren Knud Vilby (født 1943) har samlet det i bogen: ”Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden”. Arne Piel Christensen (født 1938) har gennem sit mere end 30 årige virke som formand (eller generalsekretær som det også hedder) for Dansk Flygtningehjælp fulgt organisationen fra dens spæde begyndelse, hvor han blev ansat til det, der fra starten bare lød som bare en midlertidig ansættelse på 1½ år, men sådan gik det som bekendt ikke."

Læs hele festivalanmeldelsen

Danske%2Bv%25C3%25A6rdier.jpg

Knud Vilby fortæller på denne 20. festivalpodcast om arbejdet og tankerne bag "Danske værdier og udfordringer" som er blevet til igennem et samarbejde mellem Arne Piel Christensen og Knud Vilby.

Hvis man vil forstå den komplicerede nutid, så er det en god ide at starte med at gøre sig fortrolig med fortiden, for det startede helt nede i håndhøjde, for siden at vokse sig ufattelig stort.

Læs om forløbet i denne klaret skrevne og smukt formulerede beretning, der sagtens kan læses som en underholdende guide til de 30 første år af Dansk Flygtehjælps historie. Fra en tid, hvor kvoteflygtninge blev en selvfølgeligt - lige så selvfølgelig som de IKKE er det i dag.

På podcasten kan man høre uddrag fra Arne Piel Christensens

tale til udgivelses-reception tidligere på året.

Musikken er komponeret og spillet af Mika Filborne.

DSCF4163.JPG

 

Mød Knud Vilby på festivalen MØD VERDEN, på festivalens 4. dag

i Salonen på Østerbro, torsdag den 15. august 2019 kl. 19-21, 

hvor han fortæller mere om bogen.

Fotos: Michael Svennevig

Podbean App

Play this podcast on Podbean App