Svennevigs Hjørne

28: BENT MELCHIORs afsluttende festivaltale til HVOR REGNBUEN ENDER i 2020

July 29, 2021

”Jeg ved ikke om I kan se det på mig, men jeg venter mit 25. oldebarn!”, sagde Bent Melchior til festivalafslutningen sidste år, hvor han fortalte, at han var blevet formand for ”Brobyggerne” som 90-årig og henviste til at det var, hvad man i den katolske verden kalder ”en overgangsperiode”.

Her er hans livfulde og inspirerende afsluttende tale fra 2020, hvor han fortalte om sin kones død, sine foredrag i New York og ikke mindst om, hvad det er vi vælger. For har man ondt i lillefingeren, er det så den vi udelukkende tænker på eller er det den anden, der netop har det fint? Se fotos fra dagen.

Bent Melchior fortjener at bliver husket med sine egne ord, der har betydet så meget for så mange. Jeg har besluttet at lade hans navn blive stående i festivalprogrammet, selv om han i år ikke kan være med på festivalen, det føles helt forkert at slette navnet, han er og var en, der ikke bare lod sig slette - for han bliver stående. Heldigvis - og tak for det!

Det er Fernando Gabriel Massinos guitar- og trommespil og sang fra Andesbjergene, der omkranser Bent Melchior sidste festivaltale.

Hør også podcastsamtalen med Bent Melchior i 2. dele:

"Jeg synes at det er fantastisk at blive gammel" (2017).

Eller se filmuddraget (18:06-26:06) med Bent Melchior

fra Gammelfestivalen Død og hygge på plejejhemmet (2014)

 

Festivalen ÆG & HÅB åbner i næste uge: Læs mere her.

Foto: Niels Larsen (fra festivalafslutningen af HVOR REGNBUEN ENDER, 2020)

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App