Svennevigs Hjørne

ÆG & HÅB: Sådan gik det til festivalafslutningen hos Dansk PEN på Christianshavn

August 16, 2021

Lyt med på denne live-optagelsen fra festivalafslutningen i gårdhaven ved Dansk PEN på Christianshavn, søndag den 15.8.2021 kl. 13-16.

(00:00) Thulla & Eva Malling spiller og synger ”Got no likes today” skrevet og komponeret af Thulla

(04:00) Linne Windfeldt Valling Rasmussen fortæller om sin vej fra et politisk engagement inspireret af TV-serien  ”Borgen” til NOAH Ungdom og videre til at tage favntag med landbruget, og nu venter en ny uddannelse som gartner.  

(09:24) Birgitte Bregnedal fortæller og læser op fra sin første voksenroman ”Pigen med sherifstjernen”, der udkommer den 30.8.2021. I romanen er vi nede i børneperspektiv med en beretning ude fra landet.

(17:36) Torben Brandt har skrevet bogen ”At fortælle med lyd – som jeg lærte det” (U Press, 2020) og fortæller om et langt liv i radiomontagernes tjeneste. Først som lydtekniker/lyddesigner på andres montager og siden med egne montager.

(26:28) Anders Bircow fortæller om, hvordan det er med humoren i dag – og om sin egen vej til scenen.

(38:10) Mogens Godballe fortæller om den fredsbevægelse som han gerne vil starte – og hvorfor. Interesserede kan kontakte Mogens!

(42:58) Jeanne von Haller Grønbæk står bag Admiral Gjeddes Gaard i indre by og er nu også tilknyttet Lille Mølle på Christianshavns Vold. Hun er vild med gamle frede bygninger og fortæller hvorfor.

(50:10) Erik Trigger er jyde, havnearbejder og digter – og læser op fra sin seneste digtsamling samt fra en kommende, der udkommer på Brøndums Forlag.

(1:03:46) Rubens Ballade: Ruben Engelhardt (sang, guitar og ukulele) og Jonas Skjødt (bas) spiller og synger tre af Rubens sange: ”Hey minister”, ”Tænder lys – rækker ud” og ”Kolibri”.

(1:20:53) Kirsten Marthedal er lyriker og har gået og ruget på et æg og fortalte, hvad hun forventede sig af udklækningen – og læste ”Fængselsangen” af Poul Henningsen.

(1:30:20) Tante Andante/Benedicte Riis fortæller om, hvordan det startede med ÆG & HÅB – og spiller og synger ”Æggesangen” og ”Det sidste klem”

(1:36:32) Frederik Drescher Kluth er lyriker og debuterede i 2019 med digtsamlingen ”Lov mig at du læser det”. Frederik læser op fra en kommende roman.

(1:51:07) Anette Wolthers & Alice Faber fortæller om det kunsthistoriske værk ”Kvindelige kunstnere i Odsherred gennem 100 år". Alice fortæller om sin fortid med Røde Mor.

(2:07.56) Thulla (sang) & Eva Malling (bas) synger og spiller to sange, og lukker dermed årets festival. Den afsluttende sang og dans blev dedikeret til Bent Melchior (1929-2021).

*

Hør også live-optagelsen fra 

festivalåbningen  på Vesterbro, 

2. festivaldag på Amager,

3. festivaldag i Vanløse

og 4. festivaldag på Østerbro.

Foto: Majka Bjørnager

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App