Svennevigs Hjørne

ÆG & HÅB: Sådan gik det på 4. festivaldag i Salonen på Østerbro 2021

August 14, 2021

Lyt med på denne live-optagelsen fra 4. festivaldag, torsdag den 12.8.2021 kl. 19-21 i Salonen på Østerbro. Se program og fotos fra aftnen.

(00:00) Knud Vilby giver sit bud på, hvad vi har lært af det forgangne år. Om styrker og svaghed, men også om de sprækker der har vist sig, og som mange mennesker falder igennem - ikke mindst flygtningene, der har fået frataget deres muligheder for at blive i Danmark. 

(12:00) Den dansk/somaliske forfatterinde Qaali Schmidt-Sørensen har skrevet den satiriske tekst "Den snobbede afrikaner", og beviser med den, at humoren kan nå ind på steder, hvor alle andre må give op. Teksten læses af skuespilleren Rebecca Langley Jensen, der er dansk/tanzaniansk - fra Zanzibar. 

(26:38) Den dansk/irakiske digter Salim Abdali læser op fra sin seneste digtsamling  "Alfabetmageren" (Det poetiske bureaus forlag, 2019).

(33:33) Kurdiske Razan Haugaard fortæller med udgangspunkt i bogen "Det er kvinder som mig, de kalder ofre" (Gyldendal, 2020) om sit liv. I dag arbejder Razan som integrationskonsulent med at få mellemøstlige kvinder ud på det danske arbejdsmarked. 

(47:41) Den dansk/serbokroatiske forfatter og digter Aleksandar Šajin læser sit digt "Festival", om æg, håb og festival, skrevet til festivalen.  

(52:36) Forfatteren Cecilie Rosdahls nyeste kortprosa-udgivelse, ”Kolonihave” består af vilde tekster, der både overrasker og forundrer.

(1:08:35) Louise Christine Larsen fortæller om sin nyeste bogudgivelse "Tegner af tiden. Lethed og nærvær i Valdemar Andersens streg", der udkom for få måneder siden. 

(1:26:22) Aftenen slutter med den klassiske guitarist Mikkel Andersens opførelse af Louis Aguirres “Eternal life” (født i 1968, på Cuba), der er skrevet til ham. 

(1:39:04) Samtale med komponisten Louis Aguirre

----

Hør også live-optagelsen fra 

festivalåbningen  på Vesterbro, 

2. festivaldag på Amager,

3. festivaldag i Vanløse

og  festivalafslutningen på Christianshavn.

Foto: Majka Bjørnager

Podbean App

Play this podcast on Podbean App